Jakub Ouhrabka vystúpil na International E-commerce Summite

Martinický palác na Pražskom hrade hostil trojdňovú medzinárodnú akciu, International E-commerce Summit a Technologic Festival. V rámci panelovej diskusie na tému budúcnosti platieb a bankovníctva na nej vystúpil aj riaditeľ Comgate Jakub Ouhrabka.

Na International E-commerce Summite sa Jakub Ouhrabka zapojil do panelovej diskusie s názvom Digital Future of Payments & Banking, kde spolu s Michaelou Bauer z ČSOB a Lenkou Novákovou z Microsoftu hovorili o inováciách v oblasti bankovníctva a platieb.

„V uplynulých rokoch vidím drobné zmeny v obore, drobné inovácie. Nevnímam žiadnu prevratnú technológiu, ktorá by do platieb priniesla revolúciu. Pokiaľ by som ale mal spomenúť jednu veľkú vec, bola by to Apple Pay a Google Pay. Tie výrazne zjednodušili platenie,“ premýšľal Jakub Ouhrabka nad otázkou na najvýraznejšiu inováciu v posledných rokoch.

International E-commerce Summit

Adopcia digitálnych platieb v Čechách je podľa neho relatívne dobrá. „Ale zároveň by bolo lepšie, keby bolo ešte menej dobierky. Nikto z e-obchodníkov ju nemá rád – vedie k vyšším vratkám, je náročnejšia na cash flow,“ spomína, čo by bylo dobré zmeniť. „Aj my sa na tom snažíme podieľať. Minulý rok sme na bránu zaviedli platbu QR kódom tak, aby bola príjemná pre zákazníka a aby obchodník nečakal na potvrdenie platby. Vidíme, že na desktope ju používa až 23 percent zákazníkov,“ upozornil na metódu, ktorá zákazníkom digitálne platby uľahčuje.

Počas hodinovej panelovej diskusie zazneli aj témy ako je bezpečnosť platieb alebo celkový stav e-commerce. Pozrite si jej záznam. (zdroj videa: E15)