Tlačová správa: Mall Pay v bráne ComGate

Mall Pay a ComGate ponúka zákazníkom odložiť platbu vo viac než 7 tis. e-shopoch.
Zákazník v e-shope môže nakúpiť ihneď ale taktiež má možnosť zaplatiť neskôr cez službu Mall Pay. Odloženie platby je bezúročné. E-shop získa financie ihneď po nákupe, rovnako ako v prípade platby kartou. Overenie zákazníka prebieha online v priebehu pár minút. Zákazník e-shopu môže čerpať bezúročné odloženie platby až do výšky 50 tis. kč.

“Naši klienti z oblasti e-shopov sa môžu tešiť na ďalšie navýšenie dokončených platieb. Veríme, že možnosť odloženia platby ovplyvní nákup a správanie sa a to povedie k výberu drahšej variante tovaru alebo k väčšiemu počtu zakúpeného tovaru.”
- Jakub Ouhrabka -
Riaditeľ ComGate Payments.

Platobná brána ComGate integrovala odloženú platbu Mall Pay a je už druhou platobnou metódou typu “zaplať neskôr”

mall pay na platbní bráne

V porovnaní s už nasadenou metodou odloženej platby je služba Mall Pay výrazne viac prozákaznícka v tom, že miesto overenia a schváleniu odloženej platby v priebeu hodin, všetko prebehne do 30 sec. V rámci týchto niekoľko desiatok sekúnd je zákazník overený a je mu schválené čerpať odloženú platbu. E-shop je informovaný ihneď o schválení platby a tovar môže expedovať.

“Informácie o objednávke sa zákazníkom uloží do klientskej zóny Mall Pay, kde je možné objednávku do 14 dní zaplatiť. Platbu môžete realizovať cez aplikaciu alebo web.  Zákazník môže použiť ľubovoľný spôsob platby - kartou online, bankovým prevodom alebo zrýchleným bankovým prevodom,” vysvetľuje Jan bruder, obchodný riaditeľ Mall Pay.

Nasadenie odloženej platby Mall Pay predchádza otestovaniu vo vybraných e-shopoch ako je Tescoma, Gant, Trenýrkárna alebo Husky. “S výsledkami pilotného projektu sme boli veľmi spokojný. Ukázalo sa, že značka Mall Pay priaznivo pôsobí na zákazníkov a je častou voľbou pri rozhodovaniu sa o výbere odloženej platby,” doplňuje manažérka rozvoju Pavla Pastyříková.

Na základe skúseností, Mall Pay prináša loajalnějších a o 20% častejšie nakupujúcich zakaznikov. Zároveň vykazuje asi 2x vyššiu šancu na dokončenie nákupu oproti iným platobným metódam a v jej prítomnosti platobnom mixe o sa znižuje preferencia nákladnej dobierky o 10%. Pri využívaní odloženej platby cez ComGate má e-shop naviac výhodnejšie podmienky než pri platbe kartou.

"V spolupráci s ComGate zásadným spôsobom zvyšujeme vlastné pokrytie trhu a veríme, že k súčasným skoro dvom stovkám e-shopov, ktoré Mall Pay využíva, pribudnú rýchlo tisíce ďalších,” uviedol Jan Bruder.

Mall Pa je spoločný fintechový podnik skupiny Mall Group a banky ČSOB. ComGate Payments je ryzo česká spoločnosť, ktorá poskytuje platobnú bránu pre e-shopy a platobné terminály pre platby v predajniach.

mall pay