Platobná metóda bankový prevod

Online bankový prevod je platba prostredníctvom internetového bankovníctva s okamžitým potvrdením úhrady. Bankové platobné tlačidlá sú často využívané v Českej republike, na Slovensku a v Poľsku. V týchto krajinách sa 30 až 50% platieb odohrá práve touto metódou.

Česká republika

V tuzemsku využijete platbu zrýchleným bankovým prevodom pre Česku sporitelnu, ČSOB, Komerční banky, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, Poštová sporiteľne, mBank a Fio banky.

Slovensko

Okamžitá platba prostredníctvom internetového bankovníctva je k dispozícii aj na Slovensku a to pre tri nasledujúce banky: Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, VÚB Banka.

Poľsko

Pre Poľsko je na platobnej bráne k dispozícii veľké množstvo bankových tlačidiel. V súčasnej dobe je ich viac než 20: Alior Bank, BNP Paribas Poľska, Blik, Bank Millennium, Bank Nowy BFG SA, Bank Ochrony Środowiska, Bank Pekao, Bank Pocztowy, Banki Spółdzielcze, Credit Agricole, Citi Handlowy, Getin Bank, Idea Bank , ING Bank Śląski, Inteligo, mBank, Nest Bank, Noble Bank, Plus Bank, PKO BP, Santander, T-Mobile Usługi bankowe, Toyota Bank a Volkswagen Bank.

Platba z pohľadu plátcu

Po kliknutí na jedno z bankových tlačidiel je zákazník presmerovaný do online bankovníctva, v ktorom sa mu po prihlásení zobrazí predvyplnený platobný príkaz. V tomto príkaze nemá zákazník možnosť meniť čiastku, variabilný symbol alebo banku príjemcu. Po potvrdení platby v online bankovníctve zákazníkom, sa e-shop obratom dozvie, že platba bola vykonaná, a že môže expedovať tovar. Jedná sa o garantovanú platbu s okamžitým potvrdením o zaplatení.

Zrýchlený bankový prevod je veľmi obľúbený v Českej republike, na Slovensku a v Poľsku. V týchto krajinách sa 30 až 50% platieb odohrá práve touto metódou. Preto máme k dispozícii bankove tlačidlá tiež pre poľské a slovenské banky.
 

Výběr platební metody platba zrychleným bankovním převodem.

Reštart platby

V prípade nedokončenia platby môže zákazník platbu opakovať dovtedy, kým sa mu ju podarí zaplatiť. V Klientskom portále môžete nastaviť, ako dlho sa budú môcť zákazníci vrátiť a dokončiť platbu. Expiračnú dobu je možné nastaviť na hodnoty 7 dní (predvolené nastavenie), 3 dni, 1 deň, 3 hodiny alebo 30 minút. Kratšia doba je vhodná najmä pre predaj služieb alebo tovarov, kde je obmedzená dostupnosť alebo skladová zásoba a pred platbou dochádza k rezervácii služby alebo tovaru pre konkrétneho zákazníka.