Václav Bellada a jeho "Talianske chute"

Talianske chute je obchod s lahôdkami z Talianska. Stojí za ním Václav Bellada a jeho láska k futbalu. Keď si poctivé cestoviny alebo napríklad dokonalý olivový olej budete kupovať, zaplatíte prostredníctvom platobnej brány Comgate. Spýtali sme sa Václava, ako to celé vzniklo, a aké sú jeho skúsenosti s prevádzkovaním e-shopu s potravinami

Talianske Chute sú 4 roky starý nápad. Celé to začalo ponukou hrať futbal za tím v Stredných Čechách. Ponuku som prijal a za spoluhráča som mal Taliana, ktorý do ČR dovážal talianskej potraviny a tu ich predával do reštaurácií.

Veľmi som tomu nevenoval pozornosť, až som raz pred zápasom navštívil jeho sklad a tam sa mi páčilo veľa produktov. Ochutnal som a bol som nadšený. Vzal som niekoľko kúskov do práce, kde dobroty zožali úspech. Z jednej tašky týždenne sa stalo niekoľko škatúľ a ja sommal z toho dobrý pocit, že niečo robím pre kolegov.

Po niekoľkých mesiacoch som si povedal, že keď to chutí všetkým okolo, tak to môžem skúsiť predávať. Zriadil som si krabicové riešenie, nacenil produkty a nahádzal fotky produktov na internet. Keďže to nebola moja obživa, tak som nikam neponáhľal a objednávky bral po známych a ďalších zákazníkov na ich odporúčania. Veľa mi v tej dobe pomohlo rozbehnutie košíku.cz a rohlíku.cz, vďaka ktorým ľudia začali dôverovať kúpe potravín cez internet.

Italské chutě e-shop

Vydal som sa cestou kvalitného tovaru za nízku cenu a predovšetkým ústretového správanie sa k zákazníkom. A vyplatilo sa. Veľa ľudí bolo spokojných a vracali sa s ďalšími objednávkami. Ono kúpiť kvalitný syr, olivový olej, alebo parmskú šunku za slušnú cenu nie je nič jednoduché, a ja som to umožnil. Veľkou výhodou je, že mám jedinečný tovar a nemusím bojovať s konkurenciou.

Jediné problémy k riešeniu mávam s dopravcom, ktorý mi čas od času rozbije zásielku. Reklamácie od zákazníkov na kvalitu tovaru našťastie nie sú, dostávam len pozitívnu spätnú väzbu. Vlastne raz sa na mňa utrhol zákazník komentárom na facebooku, že by som mal skôr predávať české veci a podporiť tak českú ekonomiku.

Platobnú bránu Comgate som si zvolil na základe prieskumu, kedy som porovnával mimo ceny aj technické riešenie alebo referencie. U Comgate ma potešil férový prístup a transparentné ceny platobnej brány na webe. Do budúcnosti je pre mňa otázkou, či si nechať tento projekt len ​​ako koníček, alebo ho posunúť na 100% úväzok a rozbehnúť ho ešte viac.

Václav Bellada, majiteľ obchodu