Platobná brána Comgate verzia 2.0

Spúšťame do prevádzky vylepšenú platobnú bránu Comgate. Vývoju tejto novej brány sme sa venovali cez rok. Naším cieľom bolo zlepšiť užívateľský zážitok kupujúcich ale hlavne docieliť viac dokončených platieb. Veríme, že sa nám to podarilo a že Vám môžeme predstaviť tú najvýkonnejšiu platobnú bránu na trhu.

Úlohou nášho tímu bolo vyvinúť platobnú bránu, ktorá bude schopná obslúžiť najväčší počet kupujúcich a bude dosahovat najlepšieho ukazovateľa počtu dokončených platieb. Aby sme toho dosiahli, zamerali sme sa na následujúce kritéria:

  • najširšia ponuka typov platieb - platba kartou, bankové tlačítka, QR platby, odložené platby

  • schopnosť previesť kupujúceho platobnou bránou tak, aby si jednoducho zvolil svoj preferovaný typ platby

  • v prípade, keď pokus o platbu zlyhal (napríklad zle opísaný CVC kód), umožniť komfortný návrat kupujúceho do platobného procesu - ponúknuť alternatívnu možnosť platby

Do výsledného produktu sa to premietlo množstvom vylepšení a zmien:

  • vytvorili sme nové grafické prostredie s fokusom na mobilné zariadenia

  • logika pohybu kupujúceho v rámci platobnej brány bola navrhnutá novo úplne od základu

  • do platobnej brány sme zabudovali návratové funkcie, ktoré uľahčujú priechod kupujúceho bránou pri voľbe platobnej metódy

  • zlepšili sme proces ponuky náhradnej platobnej metódy pri neúspešnej platbe

  •  platobné metódy jsme rozšířili o QR platby s okamžitým potvrdením zaplatenia

Platební brána - výběr platebních metod

Jednou z noviniek je možnosť zanechania spätnej väzby zo strany kupujúceho - odkaz “Ako sa vám platilo?”. Vďaka tomu zbierame cenné podnety pre ďalšie vylepšenia platobnej brány priamo od kupujúcich

Platobná brána novo umožňuje zákazníkovi zmeniť platobnú metódu napriek metóde vybranej v e-shope. V prípade, že je pre Vás dôležitá rýchlosť potvrdenia platby, môžete ponuku platobných metód na bráne obmedziť skrátením tzv. exspirácie platby podľa návodu.

Väčšia voľnosť voľby platobnej metódy pre platcu znamená, že ak platca na e-shope zvolí platbu kartou, novo môže v rámci platobnej brány vybrať aj inú platobnú metódu. Dôvodov zmeny na strane platcu môže byť celý rad - zistí, že pri sebe nemá platobnú kartu, alebo že brána umožňuje výrazne jednoduchšiu a pohodlnejšiu platbu QR kódom.

Zoznam noviniek a vylepšení niekomu môže připadať krátký na viac než rok práce. Je ale potrebné si pod tým predstaviť dĺhu radu prototypov, technických riešení, slepých uličiek a testovanie, testovanie, testovanie. Prichádzame teda s vyladeným spoľahlivým riešením, ktoré prešlo stovkami hodin testov v rôznych modelových situáciách.

Veríme tomu, že novou platobnou bránou sme našich klientov potešili a že sme prispeli k ich podnikateľskému úspechu.

Platební brána Comgate qr platba

Na záver niekoľko ďalších plánovaných noviniek pre rok 2022:

  • Pripravujeme integráciu odloženej platby Twisto.

  • V príprave je platba na tretinky - možnosť rozložiť platbu na 3 mesačné splátky.

  • V pláne do konca roka je integrácia splátkového predaja priamo do platobnej brány.

Platební brána comgate qr